Vilka uppgifter behöver jag tillhandahålla med för att göra en bokningsförfrågan?

För att skicka en bokningsförfrågan på Wimdu, måste du ha ett Användarkonto.

För att skapa ett Användarkonto:

• Klicka på ‘Logga in’ knappen längst upp till höger på webbplatsen
  • Klicka på ‘Anmäl dig här’
  • Logga in via din Facebook profil, eller genom att ange den information som krävs

Sök efter passande bostäder

För att hitta tillgängliga bostäder, måste du:

• Ange ditt önskade in- och utchecknings datum
  • Ange antalet gäster

Värden kan kontaktas via Wimdu meddelandetjänst för att bekräfta tillgänglighet eller att svara på några frågor innan du bokar.

Att göra en bokningsförfrågan

När du har valt en bostad, måste du skicka en förfrågan till värden.

Gör så här:

• Klicka på ‘Boka nu’
  • Granska detaljerna och det totala priset för vistelsen
  • Välj betalningsmetod
  • Ange dina betalningsuppgifter
  • Klicka på ‘Boka nu’

Du måste vara inloggad på ditt användarkonto för göra en bokning. Om du inte redan har ett användarkonto, kan du skapa ett på denna sida.

Bekräftelse från värd

Från det ögonblick du skickar din bokningsförfrågan, har värden 24 timmar att antingen godkänna eller avböja din förfrågan. När värden har svarat, får du ett e-postmeddelande om din begäran har godkänts eller avslagits. En del värdar accepterar ‘Boka direkt’ vilket innebär att din bokning är bekräftad så fort du klickar på ‘Boka nu’.