Hur skapar jag en annons?

Innan du skapar en annons för en bostad, måste du ha ett Wimdu användarkonto. Du kan registrera dig gratis genom att klicka på ‘Logga in’ högst upp till höger på hemsidan, och klicka sedan på ”Registrera dig här”.

På registreringssidan kan du antingen skapa ett konto genom att ansluta via ditt  Facebook-konto eller genom att ange ditt namn, e-postadress och ett starkt lösenord

För att skapa en ny annons se till att du är inloggad med ditt användarkonto:

• Klicka på ‘Lista din bostad’ knappen längst upp på sidan.
  • Skriv in adressen och ange uppgifter om din bostad.
  • Klicka på ‘Spara och fortsätt’.
  • Följ stegen som visas för att slutföra processen.
  • Klicka på ‘Granska online’ knappen för att se hur din bostad kommer att se ut live.

Observera att om du har flera rum eller lägenheterna som du avser att hyra ut separat till gäster måste du skapa individuella förteckningar för varje rum/lägenhet som erbjuds.

Innan din annons kan publiceras, måste du fylla i mer information:

• Klicka på ‘Skriv en rubrik och beskrivning för din bostad’ och ge mer specifika detaljer om din bostad: komponera en catchy titel, gör en riktig beskrivning och lista dina husregler. Denna information kan ingå i ett antal olika språk som kan väljas från en rullgardinsruta på sidan. Din beskrivning bör vara ungefär 130 ord i längd. Din första beskrivning måste vara på engelska. Klicka på ‘Spara’.
  • Klicka på ‘Ladda upp foton av din bostad’. Du behöver:
    • Ladda upp minst 10 bilder av din bostad, bland annat en bild av varje rum.
    • Ta bilder från hörnet mot ett fönster.
    • Ladda bara upp landskapsbilder.
    • Ta foton från ett barns ’perspektiv för att mer exakt visa storleken och planlösningen av bostaden.
    • Kontrollera att det finns gott om ljus när du tar bilderna.
    • Ta bilder som tydligt visar hur din bostad faktiskt ser ut.
     Ladda upp dina valda bilder och klicka på ‘Spara’.
  • Klicka på ‘Bekräfta adress till din bostad’ för att se till att adressen är korrekt och klicka på ‘Spara’.
  • Klicka på ‘Ange ett kontaktnummer’ för att ge dina personliga kontaktuppgifter. Genom att klicka här kommer du att ledas till ‘Detaljer’ i din annons där kan också välja typ av bostad, lista antalet gäster som kan vistas där, hur många sovrum som bostaden innehåller, ange storlek och antal våningar. Fyll även i alla bekvämligheter som finns. Klicka på ‘Spara’.

Under Kalender i din annons kan du inkludera eventuella säsongpriser, kalender tillgänglighet och minimum vistelser. Här kan du också ändra ditt pris och / eller minimumvistelse för en viss period. Klicka på ‘Bekräfta’ för att spara ändringarna.

Gå till ‘Prissättning och Allmänna Villkor’ för att kontrollera att det nattliga priset är korrekt, bestäm om du vill erbjuda rabatter för vecko- och månadslånga vistelser, inkludera en städavgift och en avgift för ytterligare gäster om det behövs. Välj önskade avbokningsregler, välj max- och minimum vistelser och dina check in / check ut tider.

Slutligen, klicka på ‘Granska online’ för att se hur din bostad kommer att se ut live.

När annonsen skapas, kommer du att få ett bekräftelsemeddelande och annonsen kommer att kontrolleras av vårt SSU team. Medan kvalitetskontroll sker kommer inte erbjudandet att vara synligt.

Observera att från och med 10 december 2013, har vi inte längre publicerat erbjudanden i Kuba om du inte har ett betalkonto utanför Kuba. Vi publicerar inte erbjudanden i Syrien, Iran, Nordkorea och Vitryssland oavsett din betalningsstatus.