Hoe kan ik mijn Wimdu-kalender exporteren naar de kalenders van externe platforms?

Deze functie maakt het mogelijk om je Wimdu-kalender te exporteren zodat deze met kalenders van andere platforms, die het standaard iCal-formaat ondersteunen, wordt gesynchroniseerd.

Gebruik van Agenda Synchronisatie: Exporteer je Wimdu-agenda (te vinden in Mijn advertenties > Bekijk kalender) om je kalender te exporteren naar externe kalenders van andere platforms die het standaard iCal-formaat gebruiken. Zo wordt je Wimdu-kalender automatisch gesynchroniseerd in externe kalenders.

Op dit moment zorgen je standaardinstellingen van Wimdu voor de export van alle kalenders die met Wimdu zijn gesynchroniseerd. Dat betekent dat alle data die niet beschikbaar zijn in de andere kalenders die met jouw Wimdu kalender zijn gesynchroniseerd, ook worden geëxporteerd.

Er is nu ook nieuwe functie, waarmee je de manier kunt kiezen waarop de Wimdu-kalender de niet beschikbare data exporteert naar de kalender van externe platforms.

* Ga naar Mijn advertenties en klik op “Bekijk kalender” om toegang te krijgen tot de kalenderpagina van je advertenties.

* Ga naar Agenda Synchronisatie: Exporteer je Wimdu-kalender en kies een van de
volgende opties:

“Exporteer alle niet-beschikbare data”

Deze optie exporteert alle data die op niet-beschikbaar zijn gezet via Wimdu en data die door andere platforms op niet-beschikbaar zijn gezet.

“Exporteer alleen data die niet beschikbaar zijn via Wimdu”

Op de meeste platforms kun je de Wimdu-kalender iCal-link kopiëren en eenvoudig in het “Importeer kalender”-gedeelte plakken. Echter, voor sommige platforms zoals Google en Yahoo! dien je je Wimdu-kalender eerst als ICS-bestand te downloaden voordat het naar hun kalender geïmporteerd kan worden. Hier de downloadinstructies voor zowel PC als Mac.

Hoe Wimdu-kalender als ICS-bestand downloaden op een PC:

1. Selecteer in Mijn advertenties > Bekijk kalender, en selecteer de volledige URL in het “Exporteer kalender”-gedeelte.
2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer “Ga naar URL”.
3. Je bestand zal nu automatisch naar de standaardmap voor downloads, gedownload moeten worden.

Hoe Wimdu-kalender als ICS-bestand downloaden op een Mac:

1. Selecteer in Mijn advertenties > Bekijk kalender, en selecteer de volledige URL in het “Exporteer kalender”-gedeelte.
2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer “Ga naar URL”.
3. Je bestand zal nu automatisch naar je standaard downloadmap moeten worden gedownload.

Hoe naar Google Agenda exporteren:

Houd er rekening mee dat je Google Agenda moet instellen op ‘Maak agenda openbaar’ voordat je je Wimdu-kalender kunt importeren. Je kan de toegang in het ‘Deze agenda delen’-gedeelte van je Google Agenda bijwerken.

1. Volg de bovenstaande instructies om je Wimdu-kalender als een ICS-bestand te downloaden.
2. Open je Google Agenda en klik op “Instellingen”.
3. Ga naar “Kalenders” en klik op “Agenda importeren”.
4. Klik vervolgens op “Bestand kiezen” en selecteer de kalender waarin je je Wimdu-kalender wilt importeren.
5. Navigeer in de bestandsbrowsers naar je gedownloade ICS-bestand en selecteer “Openen” (“bij Mac “Kiezen”).
6. Zorg ervoor dat de specifieke Google Agenda, waarnaar je wilt importeren, is geselecteerd in het vervolgkeuzemenu en klik dan op “Importeren”.

Hoe naar Yahoo Agenda exporteren:

1. Volg de bovenstaande instructies om je Wimdu-kalender als een ICS-bestand te downloaden.
    2. Selecteer in het “Mijn agenda’s”-gedeelte aan de linkerkant van je Yahoo Agenda, de kalender waarnaar je wilt importeren.
    3. Klik op het pijltje naar beneden naast je kalender en selecteer vervolgens “Delen”.
    4. Selecteer “Mijn openbare kalender inschakelen” en klik vervolgens op “Importeren”.
    5. Klik nogmaals op het pijltje naar beneden naast je kalender en selecteer “Importeren”.
    6. Klik op “Kies bestand”.
    7. Navigeer in de bestandsbrowsers naar je gedownloade ICS-bestand en selecteer “Openen” (bij Mac “Kiezen”).
    8. Klik op “importeren” om het af te maken.

Bekijk onze overzichtelijke video-instructies (in het Engels) over het synchroniseren van kalenders.

Zodra je Wimdu-kalender succesvol is geëxporteerd, zullen gemaakte veranderingen bij Wimdu met betrekking tot beschikbaarheid meestal binnen enkele uren zichtbaar zijn in je externe kalender. Let op, de frequentie van de synchronisatie is afhankelijk van het platform en sommige platforms ondersteunen automatische synchronisatie niet. Raadpleeg de documentatie van het externe platform voor meer informatie hierover.