Welke informatie moet ik geven om een boekingsaanvraag te maken?

Om een boekingsaanvraag via Wimdu te versturen, dien je een gebruikersaccount te hebben. Om een gebruikersaccount aan te maken, dien je:

• te klikken op de ‘Log in’ knop boven in de rechterhoek van de website
  • te klikken op ‘Meld je hier aan’
  • je aan te melden via je Facebookprofiel of door de gewenste informatie in te vullen

Beschikbare accommodaties vinden:

Om beschikbare accommodaties te vinden, dien je:

• je gewenste check-in en check-out data in te vullen
  • het aantal gasten in te vullen

Je kunt contact opnemen met de host via het berichtensysteem van Wimdu om de beschikbaarheid te controleren of om vragen te stellen voordat je een boeking plaatst.

Het maken van een boekingsaanvraag

Zodra je een accommodatie hebt geselecteerd, dien je een boekingsaanvraag naar de host te sturen. Om dit te doen, dien je:

• te klikken op ‘Boek nu’
  • de details en het totale bedrag van je verblijf te controleren
  • de betalingsmethode te selecteren
  • je betalingsgegevens in te vullen
  • te klikken op ‘Boek nu’

Je moet ingelogd zijn op je gebruikersacount voordat je een boeking plaatst. Heb je nog geen gebruikersaccount, dan kun je er een aanmaken op deze pagina.

Bevestiging van de host

Vanaf het moment dat je een boekingsaanvraag indient, heeft de host 24 uur de tijd om de boekingsaanvraag af te wijzen of te accepteren. Zodra de host een reactie heeft gegeven, ontvang je een e-mail met daarin aangegeven of je aanvraag is geaccepteerd of afgewezen. Sommige host accepteren ‘Instant Boeking’ wat betekent dat je boeking bevestigd wordt zodra je hebt geklikt op ‘Boek nu’.