Hoe maak ik een advertentie aan?

Voordat je een advertentie plaatst, dien je een gebruikersaccount te hebben aangemaakt bij Wimdu. Je kunt je gratis registreren door te klikken op ‘Log in’ rechtsboven op de website. Klik vervolgens op 'Meld je hier aan'.

Op de registratiepagina kun je of een account aanmaken door in te loggen met je Facebookaccount of door je naam, e-mailadres en een goed wachtwoord in te vullen.

Om een nieuwe advertentie aan te maken, dien je ingelogd te zijn op je gebruikersaccount. Vervolgens:

• klik je op  ‘Plaats je accommodatie’ boven aan de pagina.
  • voer je het adres en de gegevens van je accommodatie in.
  • klik je op ‘Opslaan en doorgaan’.
  • volg je de weergegven stappen op het proces te voltooien.
  • klik je op ‘Bekijk online’ om te zien hoe je accommodatie er online uitziet.

Let erop dat wanneer je meerdere kamers of appartementen afzonderlijk wil verhuren, je voor elke aangeboden kamer of appartement een aparte advertentie moet aanmaken.

Voordat je advertentie gepubliceeerd kan worden, dien je nog wat extra informatie in te vullen:

• Klik op ‘Schrijf een titel en een omschrijving voor je accommodatie’ en geef meer specifieke details over je accommodatie: stel een pakkende titel op, schrijf een volledige en correcte omschrijving en geef je huisregels weer. Deze informatie kan in verschillende talen worden toegevoegd, welke je kunt selecteren van het dropdown menu op de pagina. Je omschrijving dient ongeveer 130 woorden lang te zijn. Je eerste omschrijving moet in het Engels opgesteld zijn. Klik op ‘Opslaan’.
  • Klik op ‘Upload foto's van je accommodatie’. Je moet:
    • ten minste 10 foto's van je accommodatie uploaden, inclusief een foto van elke kamer.
    • foto's maken van een hoek richting een raam.
    • alleen foto's in landschapsformaat uploaden.
    • foto's vanuit het perspectief van een kind maken om de grote en de layout van je accommodatie correct weer te kunnen geven.
    • ervoor zorgen dat er voldoende licht is wanneer je de foto's maakt.
    • foto's maken die daadwerkelijk weergeven hoe je accommodatie er uit ziet.
     Upload je geselecteerde foto's en klik op ‘Opslaan’.
  • Klik op ‘Bevestig het adres van je accommodatie’ om ervoor te zorgen dat het adres dat je hebt ingevoerd correct is en klik op ‘Opslaan’.
  • Klik op ‘Voer contactgegevens in’ om je persoonlijke contactgegevens in te voeren. Door hierop te klikken wordt je doorgestuurd naar de ‘Gegevens’ sectie van je advertentie waar je ook het soort accommodatie, het aantal gasten die maximaal in je accommodatie kunnen verblijven, hoeveel slaapkamers de accommodatie heeft, het oppervlakte en het aantal verdiepingen van de accommodatie kunt weergeven en selecteer vervolgens alle beschikbare voorzieningen. Klik op ‘Oplsaan’.

Onder de Kalender op je advertentie kun je seizoensgebonden prijzen, kalender beschikbaarheid en speciale minimum aantal nachten voor een verblijf invullen. Hier kun je ook je prijs en/of minimum aantal nachten voor een verblijf voor een specifieke periode aangeven. Klik op ‘Bevestig’ om deze wijzigingen op te slaan.

Ga naar ‘Prijzen en voorwaarden’ om te controleren dat de prijs per nacht correct is en besluit of je kortingen wilt invoegen voor wekelijkse of maandelijkse verblijven, schoonmaakkosten of extra kosten voor bijkomende gasten wilt invullen, kies je annuleringsbeleid, selecteer het minimum en maximum aantal nachten voor een verblijf en je check-in/check-out tijden.

Als laatste, klik op ‘Bekijk online’ om te zien hoe je accommodatie er online uitziet.

Zodra je advertentie is aangemaakt, ontvang je een bevestigingsbericht en wordt de advertentie doorgestuurd naar ons SSU team. Tijdens deze kwaliteitscheck, wordt de accommodatie nog niet gepubliceerd of zichtbaar gemaakt.

Houd er rekening mee dat vanaf 10 december 2013 we geen accommodaties kunnen plaatsen die gesitueerd zijn in Cuba wanneer je geen betalingsaccount hebt buiten Cuba. We plaatsen ook geen advertenties van accommodaties in Syrië, Iran, Noord-Korea en Wit-Rusland, afgezien van je betalingsstatus.