Hoe annuleer ik een boeking?

Alle annuleringen moeten door Wimdu worden verwerkt. Wanneer je een boeking wilt annuleren, vul dan het Contactformulier in en zorg ervoor dat je ook je boekingscode en je e-mailadres dat gekoppeld is aan je Wimdu gebruikersaccount vermeldt. Een annulering is niet geldig zonder een bevestigingsmail van ons.

Het bedrag dat je krijgt teruggestort, hangt af van wanneer je de boeking hebt geannuleerd en van het annuleringsbeleid van de host. De accommodatie waar je hebt geboekt kan een van de volgende drie annuleringsvoorwaarden hebben: 'Flexibel', ‘Semi-flexibel’ en ‘Strikt. Het bedrag dat je terugkrijgt kun je bekijken door naar ‘Mijn boekingen ’ op je gebruikersaccount te gaan. Selecteer de boeking waar de annulering op van toepassing is en klik op ‘Boekingsgegevens’. Klik op ‘Annuleringsbeleid’ en het systeem berekent het totale bedrag dat je teruggestort kunt krijgen.

Klik hier voor meer informatie over annuleringen.

In het geval van een natuurramp (lawine, sneeuwstorm, cycloon, orkaan, aardbeving, overstroming, aardverschuiving of blikseminslag), oorlog, terroristische aanslagen of kernrampen kan de host niet aan zijn of haar boekingseisen voldoen (en hierbij moet worden bewezen dat hij of zij niet in een alternatieve, gelijksoortige accommodatie kan voorzien) en ontvangt de gast 100% van het totale boekingsbedrag terug. Geen annuleringskosten worden in rekening gebracht. Dit is ook van toepassing wanneer het vervoer beschadigd is en de gast niet in staat is om op een andere manier de accommodatie te bereiken en hier bewijs van kan aanleveren.

*Merk op dat vanaf 13 juli 2015 het beleid 'gratis annuleren' (Free Cancellation) wordt ingetrokken. Het beleid en de voorwaarden van 'Gratis annuleren' blijven geldig voor boekingen die bevestigd of aangevraagd werden vóór 13 juli 2015 voor eigendommen waarbij 'gratis annuleren' door de provider werd gekozen op het moment van de boeking.